سئو یا بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو یکی از بزرگترین دغدغه ها و چالش های شرکت های طراحی وبسایت و صاحبان مشاغلی که مشتریان خود را از این طریق بدست می آورند می باشد. گوگل به عنوان موتور جستجوی پیشتاز با ایجاد الگوریتم هایی همواره سعی در شناسایی هر چه بهتر محتوای وب سایت ها و ارائه نتایج بهتر به مشتریان خود که همانا کاربران اینترنت و جستجوگران باشند کرده است. اما اینکه چقدر در رسالت خود موفق عمل کرده به نظر شما بستگی دارد و بهتر است شما درباره آن قضاوت کنید.
متاسفانه یکی از آیتم هایی که مخصوصا در سالهای اخیر موجب تقلب در رتبه وب سایت ها و به نوعی اشتباه در تشخیص موتورهای جستجو شده، خرید بک لینک و یا تجارت لینک می باشد. طبیعتا وقتی یک وب سایت محتوای خوبی ارائه دهد دیگران از محتوای آن وب سایت استفاده می کنند و یا در وب سایت خود به آن سایت مرجع اشاره می کنند. خوب موتورهای جستجو هم اینطور تصور می کنند که حتما آن وب سایت محتوای خوب و مفیدی ارائه داده که دیگران به آن وب سایت از طریق لینک اشاره کرده اند و بر همین اساس جایگاه و رتبه بالاتری در صفحات جستجو به آن اختصاص می دادند. اما با کشف این موضوع وب سایت های با اعتبار بالاتر و جایگاه بالاتر برای کسب درامد اقدام به فروش لینک می کردند تا موتور جستجو را فریب دهند. البته ممکن است بسیاری از خریداران لینک واقعا وب سایت های خوبی داشته باشند اما راه میانبر را انتخاب کرده اند و به قول ما سئوی وب سایت آنها ارگنیک نیست.
گوگل، یاهو و بینگ تصمیم گرفتند که با ایجاد فرمولهایی بسیار پیچیده جلوی این کار را بگیرند و در عین حال حفظ قانون بک لینک، خریداران و فروشندگان لینک را جریمه و راهی منطقی و استاندارد برای طراحان وب سایت باز کنند تا بتوانند بر روی سئوی وب سایت های مشتریانشان کار کنند و از طریق ارائه اطلاعات مفید و دقیق تری جایگاه وب سایت خود را ارتقا بدهند.
یکی از این راه ها میکرو دیتا یا فراداده ها هستند، اطلاعاتی که بازدیدکننده آنها را نمی بیند ولی بطن سایت و کدنویسی ها به منزله چراغ های باند فرودگاه، هواپیماهای موتورهای جستجو را هدایت می کند و به آنها اطلاعات دقیق، صحیح و مفیدی می دهد.
با این کار نه تنها راه برای طراحان وب سایت فراهم می شود بلکه فرق و تفاوت تاجران لینک با سئوکاران حرفه ای هم مشخص می شود. در ضمن موتورهای جستجو هم می توانند از این اطلاعات که طراحان وب سایت ها در اختیار روبات های موتورهای جستجو قرار می دهند استفاده کرده و کاربران را بهتر و بیش از پیش هدایت کنند تا به خواسته خود برسند.
اما داستان این فرا داده های چیست و چگونه عمل می کنند:
فرض کنید شما به دنبال تخفیف پوشاک یک برند خاص می گردید و یا اصولا می خواهید قیمت گوشی موبایل خود را استعلام کنید. طبیعتا از عباراتی مثل قیمت گوشی موبایل مدل فلان استفاده می کند که اگر وب سایت فروشنده موبایل، قیمت های محصولات خود را به گوگل اعلام کرده باشد، گوگل در همان صفحه نتایج علاوه بر نام بردن از صفحه آن گوشی موبایل در همان صفحه نتایج جستجو، قیمت آن گوشی را هم به نمایش در می آورد
داستان به اینجا ختم نمی شود. منتظر مقالات جدید تر ما باشید
نظرات